Ambalaje ecologice

Ambalaje ecologice

Ce tipuri de ambalaje ecologice poți folosi pentru a expedia obiecte fragile


Fiecare dintre noi trebuie să fim preocupați de protejarea mediului înconjurător și în acest sens să folosim cât mai des produse ecologice, reciclabile. Acest lucru este foarte important mai ales atunci când vorbim de expedierea coletelor, unde se utilizează diverse ambalaje care apoi sunt aruncate, nu refolosite.
Din ce în ce mai multe companii sunt atente la acest detaliu și își îndreaptă atenția spre materiale sustenabile. La fel trebuie să se întâmple și în cazul micilor antreprenori sau celor care doresc să împacheteze diverse obiecte pentru a le transporta dintr-un loc în altul. Ambalajele ecologice câștigă tot mai mult teren, nu doar dintr-o responsabilitate personală a oamenilor, ci și din faptul că în multe țări se interzice producerea și utilizarea anumitor tipuri de ambalaje, mai ales atunci când sunt fabricate din plastic.
Partea bună este că există mereu soluții. Mulți producători vin pe piață cu diverse ambalaje ecologice, care fie se pot recicla, fie sunt biodegradabile, ceea ce înseamnă că sunt prietenoase cu mediul. Poți opta pentru astfel de produse chiar și atunci când vrei să expediezi obiecte fragile. Iată ce poți întâlni frecvent:
Carton ondulat
Cartonul ondulat este un material de protecție întâlnit frecvent în ambalarea produselor fragile. Poate avea dimensiuni variate și este de ajutor chiar și pentru articolele ceva mai voluminoase. Este foarte simplu de folosit, deoarece trebuie doar să învelești obiectul dorit și să prinzi apoi cu banda de hârtie sau alt tip de adeziv. Nu oferă protecție foarte bună la șocurile mai puternice, motiv pentru care va trebui să mai folosești și alte tipuri de produse pentru a umple cutia. Poți chiar să faci mototol bucăți din carton ondulat, dacă nu ai o soluție mai accesibilă la îndemână.
Carton gofrat
Și cartonul gofrat e folosit frecvent la ambalarea produselor fragile. Este întâlnit mai ales la articolele cu formă de prezentare de tip sticlă, este foarte simplu de folosit și poate fi inclusiv mototolit și apoi utilizat ca material de umplere a cutiilor sau de protecție a lateralelor.
Fulgi din amidon
Fulgii din amidon sunt ambalaje utilizate pentru a umple spațiile libere din cutii. Mai întâi înfășori produsul fragil într-un material care îl protejează de șocuri, după care îl pui în cutie și adaugi o cantitate suficientă de fulgi. Aceste materiale de protecție sunt în totalitate biodegradabile, așadar se descompun în timp, neafectând mediul înconjurător.
Hartie kraft
Hârtia kraft reprezintă un alt ambalaj ecologic ce poate fi utilizat în împachetarea produselor fragile. Da, nu va proteja dacă pur și simplu învelești în ea un obiect fragil, dar poate fi folosită cu succes pentru a umple golurile din cutii. O mototolești și astfel protejezi foarte bine obiectele dorite pe timpul transportului.
Alege să protejezi și tu planeta, prin folosirea materialelor de protecție ecologice, care pot fi apoi reciclate sau care sunt biodegradabile. La Folie cu Bule îți punem la dispoziție numeroase soluții eficiente pentru toate nevoile, astfel încât de fiecare dată când apelezi aici să ai certitudinea că ai luat o decizie bună!
 

Suport clienti Luni - Vineri 9-17

0 747 747 747 ambalaje@ambalaje24h.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!