Cine a inventat banda adeziva si din ce este realizata

Cine a inventat banda adeziva si din ce este realizata

Cine a inventat banda adeziva si din ce este realizata


Desi la prima vedere poate parea un produs destul de banal, in realitate insa banda adeziva este utilizata zilnic in intreaga lume, dovedindu-se adesea o solutie salvatoare in extrem de multe activitati distincte, incepand de la lipirea de durata a paginilor de carte sau chiar a bancnotelor spre exemplu si pana la sigilarea cat mai buna a cutiilor din carton si pregatirea acestora pentru expedierea prin serviciile de curierat, dar nu numai. Concret, banda adeziva, cunoscuta si sub denumirea de ,,banda scotch”, ramane de departe un produs multifunctional, potrivit pentru utilizari dintre cele mai comune si diverse, care nu poate lipsi din viata nostra de zi cu zi. Dar cine a inventat banda adeziva si cum a ajuns aceasta sa aiba o aplicabilitate atat de raspandita in zilele noastre?

Scurta istorie

Banda adeziva este un produs relativ recent, fiind adusa pentru prima oara pe piata in anul 1845, de catre chirurgul Dr. Horace Day, sub forma de banda chirurgicala. Cu toate acesta, banda adeziva (,,scotch-ul”) pe care o cunoastem si utilizam in zilele noastre a fost inventata ca atare in anul 1923, de catre inginerul Richard Drew. Dar istoria nu se opreste aici. Vreme de un secol, oamenii de stiinta din Europa si America au continuat cercetarile si dezvoltat si alte tipuri de banda adeziva, printre care se numara si banda izolatoare (duct tape), inventata de compania Johnson&Johnson.

Din ce este realizata banda adeziva

La momentul actual benzile adezive se regasesc in aproape orice forma si textura. Astfel, tinand cont de acest aspect, putem sustine faptul ca benzile adezive se refera la oricare dintre combinatiile  de materiale de suport, precum panza, hartie, plastic sau chiar metal, acoperite cu un strat de adeziv, ce se remarca prin proprietati chimize si fizice distincte.  

La ce putem folosi benzile adezive

In contextul actual, desi au o arie larga de aplicabilitate si sunt folosite in aproape toate domeniile de activitate existente, benzile adezive se bucura o popularitate in continua crestere in special in industria transporturilor. Lucru deloc surprinzator de altfel, daca ne gandim la utilitatea incontestabila pe care o dovedesc aceste produse de fiecare data cand vine vorba de ambalarea si sigilarea rapida, sigura si eficienta a cutiilor ce urmeaza a fi manipulate si expediate, dar nu numai. Concret, daca afacerea ta consta in livrarea de produse la distanta, peste tot in tara, benzile adezive nu trebuie sa iti lipseasca, intrucat numai cu ajutorul acestora te vei putea asigura ca toate coletele sunt inchise, sigilate si securizate in mod corespunzator, fiind pregatite din toate punctele de vedere pentru transport.
Desigur, pentru ca un astfel de produs sa isi faca treaba in adevaratul sens al cuvantului, este important sa te orientezi intotdeauna catre cele mai calitative variante. In acest sens, te invitam sa descoperi variantele distincte de banda adeziva disponibile pe site-ul nostru, create special pentru a acoperi pana si cele mai exigente nevoi si cerinte. Maro, color sau transparenta, de hartie/dubluadeziva, de marcare/semnalizare sau pentru colete fragile – acestea sunt doar cateva dintre optiunile in materie de banda adeziva pe care ti le propunem la ambalaje24h.ro. In plus, afla ca din moment ce alegi sa comanzi de la noi, beneficiezi automat de livrare rapida oriunde in tara. Stim cat de mult conteaza sa ai produsele potrivite la momentul potrivit iar pentru asta ne luam angajamentul de a ne ocupa de tot ceea ce este necesar, astfel incat tu sa intri in posesia produselor de ambalare de care ai nevoie in cel mai scurt timp posibil. La ambalaje24h.ro, satisfactia clientilor nostri este intotdeauna o prioritate esentiala, motiv pentru care depunem toate eforturile in aceasta directie.
 

Suport clienti Luni - Vineri 9-17

0 747 747 747 ambalaje@ambalaje24h.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!