Tipuri de ambalaje - general

Tipuri de ambalaje - general

Ce inseamna ambalaj primar, secundar și tertiar

Ce sunt ambalajele
Ambalajele sunt obiecte folosite în scopul de a reține, proteja, manipula, distribui și prezenta produsele. Dacă nu ar exista ambalaje, produsele ar fi într-o continuă dezordine și multe nici nu ar putea fi comercializate. Acestea sunt așadar nu doar cu rol estetic, ci și funcțional și mai ales de protecție. Ambalajele permit împachetarea produselor în mod corespunzător, în așa fel încât să fie comercializate într-un mod cât mai eficient, igienic și organizat.

Tipuri principale de ambalaje

Principalele tipuri de ambalaje prezente sunt cele primare, secundare și terțiare.
Ambalajele primare - sunt acele protecții pe care le găsim în orice magazin, fiind cunoscute și ca ambalaje de vânzare. Au funcția de unitate de vânzare și rămân în acea formă până când sunt achiziționate de către cumpărători, până se epuizează sau până când expiră. Ambalajele primare sunt cele cu care articolele ies din fabrică în mod individual. În cazul produselor alimentare vei găsi inscripții cu privire la ingrediente, termen de valabilitate și altele. Primare sunt considerate a fi și cutiile de carton ale articolelor de încălțăminte, cutiile de bijuterii, cutiile în care sunt ambalate electrocasnicele etc.
Ambalajele secundare - sunt acele ambalaje care sunt utilizate în momentul în care produsele sunt achiziționate grupat. Protejează atât bunul în sine, cât și ambalajul primar și sunt întâlnite mai ales în magazinele care vând cu amănuntul, dar și în cazul celor online. Ambalaje secundare sunt și cele folosite în magazine pentru a grupa mai multe produse.
Ambalajele terțiare - aceasta este o categorie specială, care face referire la ambalajele folosite pentru transport, care au rol de a ușura modul în care produsele sunt manipulate și transportate atunci când sunt în număr mai mare. În ambalajele terțiare se împachetează mai multe produse care la rândul lor sunt deja în ambalaje secundare.

Alte tipuri de ambalaje

Sunt foarte multe criterii de selecție pentru ambalaje. Îți vom mai aminti câteva dintre cele mai populare:
● În funcție de natura produsului ambalat, poți întâlni variante pentru produse alimentare, industriale sau periculoase. Fiecare dintre acestea sunt gândite în așa fel încât să acorde protecție maximă, siguranță și manipulare în cele mai bune condiții, astfel încât totul să ajungă cu bine la destinatar.
● În funcție de sistemul de închidere, poți regăsi ambalaje deschise, închise sau etanșe. Depinde foarte mult de ce anume se transportă și de cât este de important ca produsul respectiv să fie sigilat și livrat cât mai discret.
● În funcție de materialul din care sunt fabricate, cel mai frecvent vei putea să folosești ambalaje din: hârtie-carton, sticlă, metal, plastic, material textil, lemn sau materiale complexe. Totul depinde de cât de bine trebuie să fie protejat un anumit produs pe durata transportului și manipulării.
Este important ca orice producător să împacheteze fiecare produs în parte într-un ambalaj primar corespunzător, iar apoi, fiecare furnizor trebuie să se ocupe de alegerea unor ambalaje secundare și terțiare corespunzătoare. Astfel, la final, clienții vor fi mulțumiți și pagubele produse de transportul inadecvat vor fi limitate.
 

Suport clienti Luni - Vineri 9-17

0 747 747 747 ambalaje@ambalaje24h.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!