Ambalajele eco - Ce tipuri sunt disponibile si de ce sa le folositi

Ambalajele eco - Ce tipuri sunt disponibile si de ce sa le folositi

Ambalajele eco - Ce tipuri sunt disponibile si de ce sa le folositi


Ambalajele ecologice utilizeaza materiale si metode de productie care reduc considerabil cantitatea de energie si resurse utilizate in procesul de ambalare, impiedicand astfel afectarea mediului. Materialele traditionale fabricate din resurse petrochimice nedurabile, cum ar fi plasticul sau polistirenul, sunt eliminate treptat in favoarea alternativelor care sunt atat biodegradabile, cat si reciclabile.
 

Sunt mult mai usor de manipulat

Tehnicile traditionale de ambalare necesita mult efort manual, pe langa o cantitate semnificativa de resurse, energie si materiale, toate acestea contribuind la incalzirea globala. De altfel, dupa ce sunt aruncate, de obicei aceste materiale nu se descompun timp de zeci de ani si provoaca o multime de daune ecosistemului. Cele mai grave consecinte sunt efectele negative asupra sanatatii umane care au aparut ca urmare a prezentei lor in ecosistem si, mai ales, in lantul alimentar. Fabricarea ambalajelor eco implica de obicei utilizarea de materiale reciclate, ceea ce duce la limitarea deseurilor.
 

Ambalajul sustenabil este prietenos cu mediul si cu cei „3 R” ai sustenabilitatii


Reduce: Pentru a spori durabilitatea si calitatea de protectie ale materialului, in procesul de productie sunt utilizate materiale mai subtiri si mai dure, impreuna cu o acoperire specializata, pentru a asigura rezistenta in timp.

Refoloseste: Avand in vedere durabilitatea crescuta a acestor articole, este posibil sa le folositi de mai multe ori intr-o varietate de solutii, fara a le compromite integritatea.

Recicleaza: stimulati productia utilizand mai mult materialele reciclabile pentru a mentine costurile scazute si pentru a reduce consumul care nu este esential.
 

Cheltuiti mai putini bani

Atunci cand sunt utilizate mai multe articole reciclabile, cantitatea de materii prime nou extrase care este necesara scade, ceea ce la randul sau scade imediat costurile de transport, infrastructura si productie. Chiar daca materialele de impachetare ecologice sunt cunoscute pentru faptul ca sunt putin mai scumpe, acestea au un potential economic si mai mare de costuri si de crestere a productiei.
 

Limitati deseurile municipale

Compostarea este o alta utilizare eficienta materialelor biodegradabile de impachetat pentru ca este bine-cunoscut faptul ca acestea se descompun rapid. Acest lucru duce la crearea unui numar mai mic de deseuri, lasand loc in depozitele de gunoi care se umplu rapid pentru lucruri care nu sunt durabile. Ambalajele realizate din materiale biodegradabile pot fi transformate in ingrasamant, care ulterior aduce beneficii solului si ajuta plantele sa creasca puternice si sanatoase.
 

Imbunatatiti imaginea marcii

Companiile care au trecut la utilizarea ambalajelor eco au vazut o imbunatatire atat a calitatii conexiunii cu clientii lor, cat si in comentariile pe care le-au primit de la acestia. O asemenea actiune transmite ideea ca firma este una responsabila si care ii pasa atat de viitor, cat si de mediu. Aceasta imagine buna a companiei poate duce la o crestere a veniturilor, precum si la o atmosfera placuta in care angajatii pot lucra.

Solutiile de ambalare ecologica sunt la tot pasul, iar noi, la ambalaje24h gasim tot felul de variante si optiuni pentru dumneavoastra, care sa va faciliteze accesul la produse de calitate, cu un grad ridicat de rezistenta.

 

Suport clienti Luni - Vineri 9-17

0 747 747 747 ambalaje@ambalaje24h.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!