Tipuri de ambalaje pentru colete fragile

Tipuri de ambalaje pentru colete fragile

5 tipuri de ambalaje pe care ar trebui sa le iei în considerare când expediezi articole fragile

Produsele fragile trebuie transportate cu mare atenție, dacă vrei să ajungă la destinație în condiții cât mai bune. Cele de mari dimensiuni sunt de obicei fixate pe paleți, apoi înfășurate în folie cu bule sau din spumă, iar multe au și protecții din polistiren. În schimb, când vorbim de articole de dimensiuni medii și mici, se folosesc o mulțime de tipuri de ambalaje care pot proteja. Alegerea o faci în funcție de ce crezi că este mai potrivit pentru afacerea ta, de bugetul disponibil sau alți factori. Iată câteva dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție:
1. Ambalaje cu bule
Sunt multe tipuri de ambalaje cu bule pe care le poți achiziționa: plicuri, tuburi, pungi, folie etc. Poți achiziționa variante cu bule mici, clasice sau poți merge pe produse care au bule gonflabile. În cazul acestora, bulele se umfla cu ajutorul unei mașinării speciale, pe care este bine să o deții, deoarece astfel reduci din spațiul destinat depozitării acestor ambalaje. O astfel de investiție este profitabilă, deoarece se amortizează rapid în timp. Ambalajele cu bule protejează si in cazul unor șocuri mai mari, sunt potrivite și pentru a proteja de umezeală, murdărie sau alți factori.
2. Pufuleți din amidon
Pufuleții din amidon intră în categoria de ambalaje, dar au rolul de a umple spațiile rămase libere din cutii. Sunt apreciați pentru faptul că se descompun în timp și nu afectează mediul înconjurător, ceea ce reprezintă un mare plus. Aceștia pot fi de mai multe culori, iar dacă dorești, poți să îi combini pentru a ambala totul într-un mod cât mai vesel. Sunt voluminoși, motiv pentru care, dacă vrei să îi folosești pentru afacerea ta, ai nevoie de un spațiu de depozitare potrivit.
3. Ambalaje din hârtie-carton
Și ambalajele din astfel de materiale sunt folosite pentru protecția obiectelor fragile. De exemplu, sticlele pot fi introduse în tuburi de carton, pot fi învelite în carton gofrat, totodată poți să folosești asemenea ambalaje și pentru produse de igienă, cosmetice și multe altele. Foarte frecvent întâlnim hârtie-carton și la umplerea spațiilor din colete. Sunt multe variante în care poți folosi aceste materiale, de la simpla mototolire a cartonului gofrat sau a hârtiei Kraft, până la utilizarea franjurilor din hârtie. Totul trebuie adaptat în funcție de ce anume vrei să expediezi.
4. Folie din spumă
Folia din spumă este un produs folosit și la ambalare, fiind foarte apreciat pentru că asigură un grad de protecție foarte bun în cazul obiectelor mai sensibile. Având dimensiuni generoase este căutată mai ales atunci când se împachetează obiecte mai voluminoase. Folia din spumă poate fi de diverse grosimi și grație micilor bule pe care le are la interior vine cu o amortizare foarte bună.
5. Pungi cu spumă
Pungile cu spumă poliuretanică sunt tot mai căutate și reprezintă o alegere foarte bună pentru toate obiectele fragile, indiferent de forma pe care acestea o au, deoarece se mulează foarte bine și umplu spațiile libere într-un mod foarte eficient.
 

Suport clienti Luni - Vineri 9-17

0747 747 747 ambalaje@ambalaje24h.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!